szerző:
hvg.hu

Az Oppo is az MWC-re időzítette újdonságát, a szupergyors töltési technológiát.

Az kínai Oppo új, Super VOOC flash charge nevű töltési technológiájával mindössze 15 perc alatt tölthető fel teljesen egy lemerült 2500 mAh-s akku, de már öt perc eltelte után is 45 százalékos lesz a töltöttsége. Ezzel gyorsabb, mint a Qualcomm Quick Charger 3.0 megoldása, amelyik 35 perc alatt tölti fel nulláról 80 százalékra a telefon akkuját.

Az Oppo megoldása támogatja a microUSB és USB portot, de szükség van hozzá egy speciális kábelre. A Super VOOC 5 V-os feszültségen tölt, és 97 százalékos a hatékonysága. Ráadásul a töltés alatt a telefon sem melegszik úgy, mint a hagyományos töltéskor, így e folyamat közben is jól használható a készülék. Ha ezt más gyorstöltési eljárás mellett teszi a felhasználó, akkor lelassul a töltés.

©

A szupergyors töltés lehetőségét saját telefonjai számára készíti el a közeljövőben az Oppo, és ha valaki egy konkurens gyorstöltőjét használná egy ilyen képességű Oppo-telefonnal, akkor a töltés a hagyományos, lassabb folyamatú lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!