szerző:
hvg.hu

Bár a neve nem cseng olyan jól (legalábbis Európában), mint a Galaxy S7-é vagy az LG G5-é, az alábbi okostelefonnak még ezek mellett sem kell szégyenkeznie.

Ha a LeEco név nem cseng ismerősen, az nemcsak azért lehet, mert egy kínai cégről van szó, hanem azért is, mert nemrég megváltoztatta a nevét, korábban LeTV-nek hívták. Viszont pont azért, hogy elkerülje a beskatulyázást, megváltoztatta a nevét.

Bár nem elsősorban okostelefon-gyártónak vallja magát (Kinában például egy nagy streaming-szolgáltató), Le Max Pro nevű készülékével konkurenciát állít a Galaxy S7-nek vagy az LG G5-nek.

A telefon nem kicsi, inkább phabletnek mondanánk. 6,33”-es kijelzőjének Quad HD a felbontása, és tényleg a szélétől borítja üveg, igazi keretnélküliséget kölcsönözve az eszköznek. A telefon megkapta a legmenőbb Snapdragon 820-as processzort, amelyet 4 GB-nyi RAM támogat.

©

A hátoldalára egy 21 MP-es, Sony érzékelős, optikai képstabilizátoros kamera került, és itt kapott helyet az ujjlenyomat-olvasó is. Ez az egység az első a maga nemében, amely már a Qualcomm Sense ID technológiáját használja (ez egy ultrahangos megoldás), és jobb a hagyományos kapacitív módszereknél. Az Android 6.0 Marshmallow-t futtató készülékbe egy meglehetősen erős, 3400 mAh-s akku került.

A készüléket limitált számban (ez ezer darabot jelent) már meg lehet vásárolni Kínában 305 dolláros bevezető áron, így ez a világ első olyan megvehető okostelefonja, amelyben már Snapdragon 820-as chipkészlet dolgozik. Később állítólag 530-570 dollár között lesz az ára.