szerző:
Papós Tamás

Tetris, Prince of Persia, Donkey Kong, Sim City - ha valakinek ezek ismerősek, akkor érdemes kattintaniuk, ugyanis 13 klasszikus játékhoz van olyan link, amelyre kattintva máris újra lehet élni a évtizedekkel ezelőtti kalandokat.

A Business Insidernél akadtunk erre a fantasztikus összeállításra. Mi is írtunk már olyan oldalról, ahol régi játékokat lehet találni - itt például 2400 (!) indítható el böngészőből -, de ezen a listán a klasszikusok legjobbjai szerepelnek. Íme 13 legendás darab, ezek közül egy-kettő biztosan ismerős mindenkinek, aki 20 éve is számítógép vagy játékkonzol elé került. Jó szórakozást!

1. The Oregon Trail
2. Prince of Persia
3. Sim City
4. Super Street Fighter II
5. Ms. Pac-Man
6. Tetris
7. Maniac Mansion
8. Donkey Kong
9. Teenage Mutant Ninja Turtles: Manhattan Missions
10. Bubble Bobble
11. Gauntlet
12. Mega Man
13. Ultima VI: The False Prophet

Ha máskor is értesülni szeretne hasonló oldalakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!