szerző:
hvg.hu

Hetek óta hangos a tech-sajtó a márciusban érkező új, 4”-es iPhone-tól, az iPhone 5se-től. Azonban kiderült, nem lesz ilyen, azaz hogy lesz, csak épp nem így fogják hívni.

Hosszú hetek óta tudni lehet, hogy az Apple – jóval az év nagy dobása, az iPhone 7 előtt – egy új, 4”-es telefonnal is kirukkol, ami a 2013-as iPhone 5s belülről felturbózott változata lenne. A legmegbízhatóbbnak tartott források már a nevéről is hírt adtak, az újdonságot ezek szerint iPhone 5se-nek fogják hívni. Az elvezés logikája: az iPhone 5s speciális kiadásáról (speciális edition, azaz se) van szó.

Azonban a legújabb értesülés szerint, amelyről többek között a 9to5Mac is beszámolt, az Apple úgy döntött, elhagyja az 5-ös számot a telefon nevéből, és egyszerűen iPhone SE lesz a neve. Ez is logikus lépésnek tűnik, hiszen a készülék a megszokott éves ciklustól eltérő időben jelenik meg.

©

Az iPhone SE egyébként az iPhone 5s-re fog hajazni, csak épp lekerekített lesz a széle. Még nagyobbak a belső változások: A9-es processzor gondoskodik a jobb teljesítményről, és egy M9-es motion koprocesszor segíti a fitnesz funkciókat, valamint az állandóan jelenlévő (always on) Hey Siri parancs kezelését. A telefon frissített (javított) kamerarendszert kap, és NFC chipje támogatja az Apple Payt.

A készülék 16 és 64 GB-os változatban érkezik majd, és a rózsaarany szín is felkerül a listára. Az Apple minden valószínűség szerint a március 15-i rendezvényén jelenti be, és három nappal ezután már elérhetővé is teszi.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!