szerző:
hvg.hu

A várható jellemzők után az is kiderült, mennyibe kerülhet majd az új, 4”-es iPhone.

Sok megbízható információ érkezett már a KGI Securitiestől, és most a március közepén érkező 4”-es új iPhone lehetséges árát szellőztette meg.

Arról a telefonról van szó, amely érdekes keveréke az iPhone 5s-nek és az iPhone 6-nak. Míg a külsejét tekintve az előbbire hajaz (leszámítva a lekerekített éleket), addig  belső jellemzők közül jó párat felturbóztak, ezek már az iPhone 6-ot idézik – a részletekről ebben a cikkünkben olvashatnak. A korábbi hírektől eltérően nem iPhone 5se-nek fogják hívni, egyszerűen az iPhone SE névre hallgat majd.

©

Ami az árát illeti (hiszen mindenkit ez érdekel a legjobban), a KGI Securities 400-500 dollár közé valószínűsíti az újdonságot, ami azért jóval kevesebb, mint a több mint egy éves iPhone 6-é (ez 549 dollár), szóval ha valaki nem ragaszkodik a nagy kijelzőhöz, iPhone 6-szerű tulajdonságokhoz juthat, olcsóbban annál.

A KGI szerint az iPhone 5s ára is jelentősen esni fog: akár a mostani ár (kb. 450 dollár) majdnem felére, 250 dollárra. Ez – jegyzi meg a 9to5Mac – valóban jó húzás volna a feltörekvő piacok felé, ahol egyértelmű az Android-dominancia. érdeklődés persze itt is van az iPhone-ok iránt, csak épp nem tudják megfizetni ezeket a telefonokat.

A KGI 13 százalékos növekedést jósol 2016-ra a 4”-es iPhone-eladásokat tekintve, elsősorban az olcsóbb iPhone 5s-e és nem az új iPhone SE miatt.

Ha érdeklik a fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!