szerző:
hvg.hu

Ezzel a Chrome-bővítménnyel minden egyes oldalhoz megadhat egy időkeretet és onnantól naponta csak annyit tölthet az adott honlapon. Munkaidőben ez nagyon jól jöhet.

Egy kis facebookozás, egy-két YouTube-videó, 3-4 gyors chatelés barátokkal, stb. - mire végigmegy az ember a megszokott netes rutinjain, elég sok idő el is száll észrevétlenül. Ez önmagában nem is lenne gond, de munkaidőben azért okozhat kellemetlenséget, ezért nagyon hasznos Chrome-bővítmény a StayFocusd.

Telepítése után ugyanis a túl sokat látogatott honlapot kell felkeresni, majd a bővítmény ikonjára kattintani és bekapcsolni a "Block this entire site" lehetőséget. Ezzel egy napra ugyanis annyi percre korlátoztuk a napi elérést az oldalnak, amelyet előre beállítottunk.

©

Az ilyenkor felugró ablaknál a "Settings" lehetőségre kattintva személyre szabhatjuk a szolgáltatást. Például az "Active Days" opcióval kipipálhatók azok a napok, amelyekre érvényesek a beállítás, az "Active Hours" részben pedig az is, hogy az adott napokon mettől meddig él az időkorlát. A "Blocked Sites" fülnél pedig gyorsan megadhatók azon oldalak listája, amelyekhez időkeretet szabunk.

Amennyiben viszont nem időkeretet akar adni oldalaknak, hanem teljesen blokkolná őket, hogy kizárólag feladataira tudjon koncentrálni, akkor egy másik, korábban ajánlott bővítményt használjon.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!