szerző:
hvg.hu

Minden bizonnyal esélyesen pályázna a legviccesebb és egyben legidegesítőbb robot címére az az ébresztőóra, ami egész egyszerűen odébb gurulva kezd el csörögni, ha nem akarunk felkelni.

Minden bizonnyal a szundizók rémálma lehet a Nanda Home Clocky nevű ébresztőórája. A szerkezet leginkább egy gyerekjátékra, vagy még inkább egy megfelezett és miniatürizált segway-re hasonlít. A két nagy kerekének és a strapabíró szerkezetnek köszönhetően akkor sem sérül meg, ha az éjjeli szekrényről leesik, az elektromos szerkezete ugyanis ezeknek köszönhetően nem ütődik a talajhoz.

©

Az ébresztő óra egészen az első szundiig ugyanúgy működik, mint a hagyományos társai, ám azután nemes egyszerűséggel odébb áll, így csak akkor tudjuk ismét lenyomni, ha felkelünk és megkeressük. A nyolc különböző színben kapható ébresztőrobot esetében persze kérdés, hogy mennyire beszélhetünk fogyóeszközről, egy ingerültebb ébredés után nem sok jót jósolnánk neki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!