szerző:
hvg.hu

Az elektromos autók a felnőttek mellett a gyerekek életében is komoly szerepet kaphat a jövőben. Íme két bizonyíték.

Miért ne lehetne a gyerekek szórakozását, vagy akár közlekedését is elektromossá, okossá és biztonságossá tenni? - tehették fel a kérdést azok, akik az Arrow Smart-Kart kisautót elkészítették. Egy kis dodzsem autónak látszik, de annál sokkal több: a szülő a mobiljával irányíthatja.

©

Amikor a gyerek beszáll az okosautóba, a szülő egy mobil alkalmazással meghatározhatja, hogy milyen végsebessége lehet a járműnek és a környék mely utcáiban használható. Az autó ugyanis a térképen bejelölt helynél vagy hatótávnál tovább nem megy. Akkor is automatikusan megáll, ha az ütközés veszélyét érzékeli és a megakadályozott balesetről a szülő értesítést kap a mobilján.

A kocsit 600 dollárért (kb. 170 ezer forint) lehet előrendelni ezen az oldalon.

Egy másik érdekesség a témában: a Tesla Model S elektromos autójának kicsinyített, gyerekeknek szánt mását készítette el a Radio Flyer, méghozzá Elon Musk cégével együttműködve. Még tölteni is ugyanúgy kell, mint az igazit, de nem annyira okos, mindössze két sebességi fokozatot lehete vele állítani, viszont van csomagtartója és zenét is le lehet vele játszani kocsikázás közben.

A kicsi Tesla 500 dollárt (kb. 142 ezer forint) kóstál, a nyáron érkező újdonságot itt lehet előrendelni.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!