szerző:
hvg.hu

Egy nyulas animált logót tett ki a mai szökőnap alkalmából keresőjének főoldalára a Google.

A Google különleges logóiért felelős csapat szerint 2016 már csak azért is érdekes, mert kettes számrendszerben 11111100000-ként írjuk, de a mai nap ezen belül is különleges. A majdnem mindig négyévente előforduló szökőnap, február 29-e alkalmából egy aranyos animációt helyezett el keresője főoldalán a Google.

Érdekesség, hogy ezt a logót majdnem egyszerre láthatja a világ, de a nyulak néhány országban nem láthatók, Indiában például igen jó okkal: náluk az indai táncművészet modernkori meghatározó alakjaként számon tartott Rukmiṇī Devī (Rukminí dévi) születésének 112. évfordulójára emlékeznek a Google főoldalán, az alábbi grafikával.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!