szerző:
hvg.hu

Manapság, amikor 2 GB RAM van egy átlagos okostelefonban vagy tabletben, igazán nagy szó egy olyan telefon, amelybe ennek a háromszorosa kerül.

Tegnap még csak kiszivárgott képeket tudtunk mutatni a világ első 6 GB RAM-mal felruházott okostelefonjáról, a Vivo Xplay5-ről, most viszont már hivatalosan is bejelentették, így bizonyosság váltak a specifikációi is.

A gyártó rögtön két változatban jelentette be újdonságát, egy alapmodellt 4 GB RAM-mal és Snapdragon 652 chipkészlettel, illetve egy csúcsmodellt, a már említett 6 GB RAM-mal és a mostanság legmenőbb Snapdragon 820-as chipkészlettel.

Mindkét modellnek lekerekített 5,43”-es Super AMOLED 2K kijelzője van, és arany, valamint pink színű fémházba bújtatták. Az ujjlenyomat-olvasó és a kamera elhelyezkedése a Vivo X6 Plusból lehet ismerős. A telefonok 7,59 mm vastagok, amihez igazán baráti a 3600 mAh-s akku. A fizikai bekapcsológomb és a hangerő-szabályozó a jobb oldalon, a 3,5 mm-es jack pedig felül kapott helyett.

©

A hátoldali kamera (Sony IMX 298) 16 MP-es, előre egy 8 MP-es egység került. Mindkét változat támogatja a gyorstöltést, és hifi audio egységük is hasonló, bár a 6 GB-os változatban elkülönül egymástól a bal és a jobb csatorna audiochipje. A telefonok érdekessége az innovatív folyékony alapú hűtőrendszer, amely megóvja őket a túlmelegedéstől.

A készülékek az Android 5.1-en alapuló Funtouch 2.5.1 operációs rendszert futtatják, amely – állítólag – megengedi, hogy két app legyen egyszerre nyitva a kijelzőn. A telefont Kínában kívánják árulni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!