szerző:
hvg.hu

Windows Phone? BlackBerry? Ugyan már. Néhány év alatt teljesen letisztult a mezőny az okostelefonos platformok harcában.

Nem is volt olyan régen, amikor a Nokia által gründolt Symbian rendszert ismerték a legtöbben, amikor a BlackBerryken futó operációs rendszer is népszerű volt, a Samsung pedig komolyan gondolta, hogy a Tizen nevű saját oprendszert sikerre viheti mobilos fronton.

A Gartner grafikonjából egyértelműen látszik: mostanra nem csak a Nokia rég kihalt rendszere és a Samsung zsenge újítása nem rúghat labdába, már a Microsoft mobilos Windows-verziója is csak a kispadról figyeli a nagyokat. Az Android és az iOS összesített részesedése 97,5 százalék, az összes többi mini platform a maradék 2,5 százalékon osztozik.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!