szerző:
hvg.hu

Több mint 22 millió dolláros, mintegy hatmilliárd forintnak megfelelő összegű büntetésre ítéltek egy letöltőoldalt, ám azt senki sem tudja, kik is állnak mögötte.

Elképesztő összeget, 22,2 millió dolláros kártérítést ítélt meg az amerikai bíróság a RIAA (Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége) javára az MP3Skull weboldal ellenében. Erről az oldalról MP3 formátumban lehet letölteni számokat, ráadásul a kínálatban az egészen friss topslágerek is megtalálhatók.

Ez a 22,2 millió dolláros büntetés egyébként azt jelenti, hogy dalonként kellene 150 ezer dollárt fizetni, ugyanis 148 dalt találtak bizonyítékként. Bár a bíró az oldal tulajdonosát ítélte el, nem lesz egyszerű kideríteni a kilétét, az oldal mögött álló(k) ugyanis még csak nem is reagált(ak) a perre, a The Guardian szerint.

©

Az ítélet része volt az MP3Skullhoz vezető domain letiltása is, itt azonban elkezdődött a szokásos macska-egér harc, a .com és .to végződés blokkolása után először a .yoga, majd a .mn végződés alatt jelent meg az oldal.

Igen valószínű, hogy a MP3Skull mögött állók nem is angol anyanyelvűek, szóval bármilyen jól is hangzik a RIAA számára az igen magas kártérítési összeg, egyhamar nemigen fog hozzájutni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!