szerző:
hvg.hu

Már rendelhető az a fizetőeszköz, amely az összes bank- és hitelkártyát egyszerre helyettesíti és természetesen mobil alkalmazással is rendelkezik, amelyen egy helyen látjuk minden kártyánk adatait.

A Curve egyetlen kártyába sűríti minden bank- és hitelkártyánkat. A kártya tényleg egy MasterCard-termék, de segítségével American Express vagy Visa kártyák adatait is lehet tárolni és ha szükséges, mondjuk Visa kártyaként használni.

Elég lesz a felső kártya, hogy az összeset használjuk
©

Ez azért is jó hír, mert a hasonló szolgáltatásként működő Apple Pay még igen kevés helyen elfogadott a világon. Ezzel ellentétben a Curve mindenhol használható, ahol a MasterCard logó is szerepel a fizetési lehetőségek felsorolásánál. Mármint a megadott valuták esetében, amelyek között az euró például ott van, de a forint nem. Még. Mivel a termék nemzetközi bankok és komoly cégek támogatását élvezi, vélhetően a szolgáltatás nyári indulása előtt még több pénznem csatlakozhat.

A 35 angol fontért (kb. 13 ezer forint) ezen az oldalon előrendelhető Curve egy mobil alkalmazással is rendelkezik, amelyen minden fizetési információ és kártyaadat megtalálható. Vagyis elég lehet 1 mobil és 1 kártya, hogy pénzügyi szempontból minden fontos dolog a tulajdonosnál legyen. Plusz kényelmi lehetőség, hogy érintés nélküli, a PayPass megoldásához hasonló fizetésre is alkalmas a kártya.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.