szerző:
hvg.hu

Houndnak hívják az új virtuális asszisztenst, amely állítólag jóval értelmesebb, mint akár a Google Now, akár a Siri.

Tavaly júniusban jelent meg a Hound nevű hangalapú digitális asszisztens bétaváltozata, hogy kilencévnyi fejlesztőmunka után még tudjanak rajta csiszolgatni az első felhasználói visszajelzéseknek megfelelően.

A fejlesztő a SoundHound cég, és ha a nevük ismerősen cseng, az nem véletlen, hasonló elnevezésű alkalmazásukkal a Shazam mintájára lehetett zenéket keresni néhány elhangzott taktus után.

A fejlesztők, Keyvan Mohajer és kollegái most útjára bocsátották a Hound teljes változatát, amely csak őgy köpi a válaszokat az angol nyelven feltett, akár kacifántosan összetett kérdésekre is. Ezzel pedig messze lekörözi a Sirit, aki (ami) azért néha értetlenkedik. Ha megkérdezzük a pontos időt, a Sirinek a helyszínt is meg kell adni, nem úgy a Houndnak. Ez utóbbi olyan kérdést is megválaszolt (és ez bizony kifogott a Sirin), hogy mikor lesz a napfelkelte két nappal karácsony előtt 2021-ben Tokióban: reggel 6.47 volt a felelet).

©

A Siri megmondja, hány kalória van egy almában, a Hound viszont azt is tudja, mennyit tartalmaz 3 tojás vagy 2 szelet bacon. A Siri rákeres a neten, hogy ki jelenleg az Egyesült Államok elnöke, a Hound viszont megmondja, hány éves korában halt meg a jelenlegi elnök édesanyjának az édesapja. Azért ilyen „okos”, állítják a fejlesztői, mert kontextusban, azaz összefüggéseiben vizsgálja a kérdéseket, és erre ma még sem a Siri, sem a Google Now nem képes.

A Hound rengeteg partnerrel működik együtt, köztük az Uberrel, a Yelppel és az Expediával.

A Hound helyettesítheti alapértelmezett asszisztensként a Google Now-t, az Apple azonban nem engedi ugyanezt a Sirivel megtenni. Pedig engedhetné, ugyanis a Houndosok szerint néhány éven belül mindent meg lehet majd beszélni digitális asszisztensükkel, és akkor majd mindenki ezt akarja – alapértelmezettként – a telefonjába.

Az app egyelőre az Egyesült Államokban érhető el Androidra és iOS-re is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!