szerző:
hvg.hu

A Kickstarteren már össze is gyűlt a pénz arra a kesztyűre, amellyel bármilyen hangot, zenei részletet és hangszert használhatunk az ujjaink és kezünk mozgatásával.

A zenekedvelőket sokszor nem a hangszer mellett szállja meg az ihlet, de nehézkes úgy zenélni, hogy nincs kéznél semmilyen eszköz. A Remidi ezzel a problémával számol le: a máris elég pénzt gyűjtő Kickstarter-projekt révén szeptemberben olyan kesztyűt dobnak piacra, amellyel bárhol és bármikor lehet zenélni, csak a kezünk és a mobilunk kell hozzá.

©

A hozzá tartozó alkalmazással meghatározhatjuk, hogy a kesztű különböző pontjai milyen hangoknak, hangszereknek, akkordoknak vagy mondjuk zenei részleteknek feleljenek meg. Ezután pedig nincs más teendőnk, mint az ujjunkat akár az asztalon, a lábunkon vagy épp egymáshoz érintve mozgatni, mintha zongoráznánk. Az így létrejövő zenét felvehetjük az alkalmazással.

A kesztyű nem csak érintésre reagál hanggal, hanem a kezünk mozgatására is, az adott hangot így lehet változatosabbá tenni. Sőt, az ujjunk lenyomásánál a nyomás erőssége is hatással lehet a zenére, ha ezt beállítjuk a kesztyűn. Számítógépre kötve DJ is lehet vele az ember.

Felhasználásának csak a kreativitás szab határt, épp ezért óriási sikert arathat a zenekedvelők körében. Egy rossz hír azért akad: a Remidi nem olcsó mulatság, a még két hétig tartó előrendelési kedvezménnyel is 200 dollárért (kb. 57 ezer forint) szerezhető be.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.