szerző:
hvg.hu

Ahogy az iPhone 6s-ben, úgy a Galaxy S7-ben is egy 12 megapixeles hátlapi kamera kapott helyet. De melyik teljesít jobban?

Amióta bemutatták a Samsung legújabb zászlóshajóját, ugyanaz a kérdés foglalkoztatja az iPhone és a Galaxy-sorozat rajongóit is: vajon melyik készülék a jobb? Mivel az Apple és a dél-koreai cég is nagy figyelmet fordít a telefon kamerájának minőségére, így a teljesítmény mellett az egyik leginkább érdekes kérdés, hogy melyik milyen képet csinál. A SuperSaf TV nevű YouTube-csatorna most egy 9 perces videót készített, ami igyekszik választ adni a kérdésre.

Mindkét készülékben egy 12 megapixeles hátoldali kamera lapul, és bár ez a Samung esetében azt jelenti, hogy 4 megapixelt elveszített a Galaxy S6 óta, a jelek szerint ez nem ment a minőség romlására. A külső helyszínen forgatott jelenetek alapján úgy tűnik, az S7 szebb képeket lő a szabad ég alatt, ami az iPhone 6s-hez képest telítettebb színeket eredményez.

©

A felvétel alapján úgy tűnik, a 6s Plus-hoz képest még nagyobb a különbség.

©

A videó alapján a beltéren sem sokkal jobb a helyzet: a Galaxy S7 fókusza gyorsabban reagál, mint az iPhone 6s, az optikai képstabilizátornak köszönhetően pedig a gyenge fényviszonyok között is jobban muzsikál a Samsung készüléke.

©

A teljes videót itt lehet megnézni, amiben nemcsak a kamera által produkált képet, hanem a mikrofon teljesítményét is össze lehet hasonlítani.

Az iPhone 6s kamerájának teljesítményét már a Galaxy S6-tal is összevetették, annak az eredményét itt tudja megnézni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!