szerző:
hvg.hu

Bár az Apple befoltozta a korábban felfedezett réseket, állítólag még mindig jailbreakelhető a hamarosan megjelenő operációsrendszer-változat.

Nyilvános bétatesztelők kezében van az iOS 9.3 beta 5 változata, és korábban már találtak olyan réseket az operációs rendszerben, amellyel az jailbreakelhető. A jailbreak célja egyébként az, hogy meg lehessen vele kerülni az Apple néhány korlátozását, és olyan kiegészítőket lehessen telepíteni a telefonra, amelyet a gyártó nem engedélyez.

©

Az Apple természetesen azonnal befoltozta a feltárt rést (aminek sokan nem örültek), azonban egy hacker, Luca Todesco megerősítette, továbbra is jailbreakelhető az iOS 9.3 (pontosabban a beta 5) – számolt be az iPhone Hacks.

Todesco ugyan világossá tette, hogy nem szabadítja fel a jailbreaket, azonban ha a lehetőség megvan, nagy a valószínűsége, hogy lesz olyan csapat, amelyik megosztja ezt a nyilvánossággal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!