szerző:
hvg.hu

Soha olyan figyelem nem irányult az Apple biztonsági és adatvédelmi törekvéseire, mint ezekben a napokban, talán ezért is figyeltek fel az újabb operációsrendszer-frissítés egy érdekességére.

Óriási médiaérdeklődés kíséri az Apple kontra FBI iPhone-feltörési ügyet (a témáról többek között ebben a cikkünkben olvashatnak), és ezzel párhuzamosan nagyobb figyelmet kapnak az almás cég egyéb, adatvédelemmel kapcsolatos törekvései is.

Ezek közé tartozik az is, hívta fel a figyelmet a 9to5Mac egy Reddit-felhasználóra hivatkozva, hogy a jelenleg beta 5 fázisában lévő iOS 9.3 jelezni fogja az eszközön, ha annak használatát a munkaadó követi. Ez a követés egyébként az MDM-en (Mobile Device Management) keresztül valósulhat meg, és bár egy céges telefon esetében a munkavállalók tisztában lehetnek azzal, hogy a munkaadójuk figyelheti telefonjuk használatát, eddig erről konkrétan nem volt semmiféle felvilágosítás, legalábbis az eszközön.

©

Az iOS 9.3-nál viszont mind a Beállítások/Általános/Info alatt, mind a zárolt képernyőn meg fog jelenni ilyen esetben a figyelmeztetés: ezt az iPhone-t a munkahely menedzseli. A készülékről informáló oldalon még az is látható lesz, hogy ezt milyen módon teszi, például hogy figyeli az internetes adatforgalmat.

Az iOS 9.3 állítólag március végén gördül ki, és mivel az Apple március 21-re tervezi a 4”-es iPhone SE és a 9,7”-es iPad Pro bemutatását, könnyen elképzelhető, hogy ezekkel együtt jön majd ki az iOS 9.3 is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!