szerző:
hvg.hu

A mobilos Firefox OS finoman fogalmazva nem túl nagy sikere után, más területen próbálkozik a Mozilla.

Az okostelefonok helyett más eszközökbe próbálja bevinni webalapú platformját a Mozilla, és egy neves márka már igent is mondott, és úgy döntött okostelevíziója operációs rendszere a Firefox OS lesz.

A Panasonic a napokban jelentette be 2016-os 4K pro UHD LED Viera tévéjének vadonatúj DX sorozatát, méghozzá Firefox OS-szel.  A Panasonic szerint az appok által kínált kibővített funkcionalitás legalább annyira fontos, mint a kijelző minősége, ezért gondolja, hogy jó választás Android helyett a Mozilla rendszere.

©

A Firefox OS-hez (is) tucatnyi jó szoftver van, még ha néhány hiányzik is az androidos világból, azonban a Firefox rendszernek – véli a Panasonic – megvan az az előnye, hogy finoman hangolható televíziós használatra, gyors tartalom-hozzáférést kínál, legyen szó tévécsatornáról, appokról, játékokról vagy weboldalakról.

Még ebben az évben jöhet az OS-hez egy frissítés, amellyel új felhasználói felület is érkezik, és lehetővé válik a web appok tévére mentése.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!