szerző:
hvg.hu

Az ébredő Erő megjelenése előtt a Csillagok háborúja-rajongók számára az egyik legnagyobb kérdés az volt, az új filmben mennyi lesz a speciális effekt? Most egy 10 perces videó mutatja meg, hogyan is készültek a kultikussá vált jelenetek.

A Star Wars rajongótáborának egy része finoman szólva sem volt elégedett az előzményfilmként készített triológiával. Sokan savalták, hogy szinte az egész filmet zöld háttér előtt forgatták, amikor pedig kiderült, a Disney következő részeket tervez, féltek tőle, hogy az új részek is tele lesznek effektekkel. Szerencsére nem ez történt, az alábbi videóból pedig azt is megnézhetjük, hogyan is kerültek rá a natúr felvételekre a vizuális elemek.

A 10 perces videót eleredileg az Oscar hivatalos YouTube-csatornájára, az Uproxx-ra töltötték fel, ami azután több más csatornán is megjelent, ám a Disney kérésére ezeket eltávolították. Nem sokkal később a Disneyland Experience nevű csatornára került fel egy 12 perces anyag, ami különböző képernyőképekkel mutatja a jelenetek előtte-utána állapotát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.