szerző:
hvg.hu

Új királyt választott a képernyőket hosszú évek óta a lehető legrészletesebben tesztelő DisplayMate.

Trónfosztásról nem beszélhetünk, hiszen tavaly a Galaxy S6 és S6 edge párost ítélték képernyő terén a legjobbnak, ezek helyébe ültették most a nemrég bemutatott Galaxy S7 és S7 edge modelleket.

A DisplayMate szakértői szerint az S7-páros képernyői a korábbinál 24 százalékkal fényesebbek, ennek praktikus hasznaként sokkal jobban olvashatók erős napfényben is. De ugyanez a helyzet „fordítva”: a fényerőt mindössze 2 nitre is le lehet vinni, így a telefon sötétben is kényelmesen, a szem zavarása nélkül olvasható.

©

Az S7-esekben lévő automatikus fényerőszabályzó ráadásul intelligens is, ami azt jelenti, hogy nem csak egy előre megadott séma szerint állít be bizonyos körülményekhez bizonyos fényerőt, hanem arra is figyel, hogy milyen fénykörnyezetben korrigálunk rá. Később pedig hasonlóan világos/sötét helyzetben már az általunk megadott értéket alkalmazza.

A DisplayMate szerint az S7 képernyője nyújtja a legjobb színhűséget.

A Galaxy S7 és S7 edge napokon belül megjelenik, a készülékek hazai árait itt találja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!