szerző:
hvg.hu

Felkavarta a processzorok világát a Qualcomm Snapdragon 820 megjelenése. Hogy mennyire, arról objektív mérések tanúskodnak.

Az AnTuTu közzétette mérési eredményeit arról, hogyan alakul az okostelefonos chipek 10-es toplistája a Qualcomm Snapdragon 820 csatasorba állása után. Az ilyesfajta összevetés egyébként rendszeresen megjelenik, amire szükség is van, olyan nagy a változás az okostelefonok, illetve chipkészleteik piacán.

Ami a jelenlegi helyzetet illeti: amint az várható is volt, tarol az új Snapdragon 820, 136 383 pontot ért el, közel 4000 ponttal többet, mint az Apple A9-ese. A Samsung Exynos 8890 is jól teljesített, egészen megközelítette az A9-et.

Az újonnan bemutatott Qualcomm Snapdragon 652 és 650-es chipkészlet is jól szerepelt, az előbbi már a Snapdragon 810 sarkában liheg, a 650 pedig lekörözte a Snapdragon 808-at.

©

A GPU-kat is vizsgálták az AnTuTu-n, lévén, a grafikus processzoroknak is egyre nagyobb a jelentőségük, mivel közvetlen hatással vannak a felhasználói élményre. Itt is a Snapdragon 820-é a pálma (Adreno 530 GPU) 55 098 ponttal. A Samsung Exynos 8890 (Mali-T880 MP12) teljesítménye csaknem megegyezik az Apple A9-ével (PowerVR GT 7600).

©

Összességében elmondható, hogy minden szempontból a Qualcomm Snapdragon 820-é az elsőség. Ez persze nem jelenti azt, hogy az Apple A9 ne volna elég erős, és azért a Samsung Exynos 8890 is hasonló eredményeket mutat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!