szerző:
hvg.hu

A gyerekek vélhetően imádni fogják azt az idén piacra kerülő üzenődobozt, amellyel a rokonok mellett kedvenc játékaiktól is kaphatnak üzeneteket a szobájukban.

Egészen érthetetlen, hogy a Turtle Mail miért nem tudott elegendő támogatást szerezni a Kickstarteren, hiszen egyszerre aranyos és nagyon hasznos eszközről van szó. A családtagok kommunikációját változtatja meg egyszerűen: a wifihez kapcsolódó dobozt el kell helyezni a gyerekek szobájában, a szülők, testvérek és más rokonok pedig számítógépen, mobilon és tableten is bármikor és bárhonnan küldhetnek azonnal megjelenő üzenetet a gyerekeknek.

A dobozban elhelyezett papírhengerre íródik ugyanis az alkalmazásban megírt üzenet, amelyet ugyanolyan könnyen lehet elküldeni, mint egy SMS-t, de a gyerekeknek nem kell mobil hozzá, csak le kell tépniük a dobozból előkerülő papírfecnit, amelyen a szöveges vagy rajzos üzenet látható.

©

A fejlesztők egy igazán kedves lehetőséget is kínálnak a dobozhoz. A gyerekek kedvenc játékaiból létre lehet hozni profilokat, majd a játék nevében is üzenhetnek a szülők. Így például a gyerekek kaphatnak olyan visszaigazolást, hogy a plüsskutyus köszöni a rengeteg törődést, amit a gazdájától kap.

Amint már említettük, nem tudni, hogy egy ilyen remek ötlet miért nem lett villámgyors siker a Kickstarteren, de a fejlesztők nem adták fel, és szereztek elegendő profitot a piacra dobáshoz. A 100 dolláros (kb. 28 ezer forint) üzenődobozt ezen az oldalon idén karácsonyra meg lehet rendelni, a probléma viszont az, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokba szállítják. Várjuk az európai megjelenést.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!