szerző:
hvg.hu

Egy Kickstarter-projekt keretében készülő póló a virtuális valóságot használva hivatott bemutatni, mi is van viselője bőre alatt.

A Virtuali-Tee nevű póló egy londoni startup, a Curiscope fejlesztése, és most a Kickstarteren gyűjtik rá a pénzt (össze is jött már a célul kitűzött összeg fele).

Nem akármilyen viseletről van szó, ez a póló ugyanis, pontosabban a társított okostelefonos app megmutatja mi rejlik a póló, azaz inkább a viselője bőre alatt: 3D-s animált képet ad a belső szervekről. A telefont, tabletet mozgatva megnézhető például ahogy ver a szív vagy mozog a tüdő lélegzetvétel közben.

©

A fejlesztők szerint a pólót virtuális valóság eszközökkel kiegészítve lehetne igazán különlegessé tenni. Egy VR-headsetet használva egészen közelről lehetne megfigyelni a belső szerveket, akár 360 fokban körbe is lehetne járni ezeket. A különleges póló mögött álló csapat reméli, hogy az újdonság megszeretteti majd a fiatalokkal a tudományt, hiszen olyan módon kínálja a tudást, ahogyan még soha senki.

A póló igazán nem drága, 25 dollárnál kezdődik az ára. Ha elegendő pénzt kalapoznak majd össze rá, megpróbálják összekapcsolni viselője pulzusszámával, hogy valós időben legyen látható a szívverés.