szerző:
hvg.hu

Egy emlékezetes eset felvételén megnézhető, amint igencsak veszélyes műveletet hajtottak végre a lengyen LOT légitársaság egyik Boeing 767-es gépének pilótái.

A kényszerleszállásra még 2011 novemberében került sor, de az esetet most újra elővette több médium. A Wikipédián fellelhető leírás szerint LOT 231 fővel utazó 16-os járata lengyel pilótáiknak nem volt túl sok választásuk: mivel nem nyílt ki az óriásgép futóműve, ezért anélkül kellett landolniuk a repülővel. A személyzet nem csak a pilótafülkében, hanem az utaskabinban is profi tette a dolgát: a leszállás után 90 másodpercen belül evakuálták a repülőt, melyen senki sem sérült meg.

Ha érdeklik a hasonló repülős videók, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!