szerző:
hvg.hu

Sokan úgy tudják, nincsen jó hatással az iPhone-ok akkujára és sebességére, ha kihasználják iOS-en a multitasking lehetőséget. Azonban ez tévedés.

Az iOS 4 óta él a multitasking lehetőség az Apple-eszközökben, és az a lényege, hogy több alkalmazás is futtatható egy időben. Ezek között a Home gomb dupla lenyomásával váltogathatunk. Általános nézet, hogy nem túl jó egymás mellett nyitva tartani az appokat, azok ugyanis nagyon leterhelik az akkumulátort, sőt még a telefont is lassítják.

Azonban, derül ki a 9to5Mac cikkéből, ez valójában egyfajta városi legenda. Az egyik olvasójuk elhatározta, hogy pontot tesz az ügy végére, és a legilletékesebbtől, egyenesen Tim Cooktól kér hivatalos állásfoglalást arról, be kell-e zárni az egymás mellett futó appokat, van-e ezeknek bármilyen hatásuk a telefon és az akkumulátor teljesítményére.

Tim Cook ugyan nem reagált, válaszolt viszont Craig Federighi, a cég szoftveres ügyekért felelős alelnöke, méghozzá igen röviden, de annál lényegre törőbben. A válasza ugyanis ennyi volt: nem és nem, illetve megköszönte a levélírónak, hogy az Apple ügyfele. Gyakorlatilag tehát lényegtelen, hogy bezárjuk vagy sem az együtt futó alkalmazásokat.

©

Ennek oka az lehet, magyarázza a 9to5Mac, hogy technikai szinten a legtöbb alkalmazás nem is fut, csak a telefon jeleníti meg azokat, Mindez egybecseng egy 2014-es véleménnyel (egy volt Apple-szakembertől), amely szerint többet árt az akkunak az appok rendszeres ki- és bekapcsolgatása.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!