szerző:
hvg.hu

Dél-koreai kutatók új akkumulátora jelentős működési idő növekedést eredményezhet.

Ritkábban kell majd tölteni az okostelefonokat, hosszabb ideig repülhetnek majd a drónok, és az elektromos autók is kétszer annyit mehetnek egy feltöltéssel, ha kereskedelmi forgalomba kerül a dél-koreai Pohang Egyetem és Technológiai Intézet (Postech) szakembereinek újdonsága.

A miniatűr méretű szilárd oxidos tüzelőanyag-cellában (micro-SOFC) először használták rozsdamentes acél és vékony-film elektrolit, valamint minimális hőkapacitású elektródok kombinációját, a minél nagyonn energiasűrűség eléréséhez.

©

Ezek az új akkumulátorok nemcsak nagyobb teljesítményűek, mint lítium-ionos társaik, hanem tartósabbak is azoknál, így a drónokban való használatra is alkalmasabbak.

Minthogy dél-koreai fejlesztésről van szó, hazai pályáról, ahol a Samsungnak megéri befektetni a kutatásba és fejlesztésbe, várható, hogy akár már a következő csúcstelefonban, a Galaxy S8-ban benne lesz az új típusú akkumulátor, és akkor, tekintettel a további energiatakarékossági megoldásokra is, elég lesz akár egy héten egyszer tölteni a telefont.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!