szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, a Microsoft tényleg meglépte azt a lépést, amelynek már nagyon ideje volt.

Mind kinézetében, mind teljesítményében összevethető a Windows 10-zel érkezett Microsoft Edge böngésző a két nagy riválissal, a Chrome-mal és a Firefoxszal, azonban az, hogy nem támogatta a bővítményeket, még a legelszántabb Microsoft-rajongókat is arra késztette, hogy inkább más böngészőt használjanak. Ez azután a piaci eredményeken is meglátszott.

A Microsoft ugyan megígérte, hogy orvosolja ezt a gondot, azonban az ígéret csak ígéret maradt, legalábbis mostanáig. Komoly remény van ugyanis arra, hogy tényleg érkezik ez a támogatás az Edge-be, és a Microsoft belső tesztelői – írja a WinBeta – már komolyan foglalkoznak vele.

©

Minden bizonnyal többet tudunk majd a bővítményekről a hónap végén, akkor tartja ugyanis a Microsoft a San Franciscó-i Moscone Centerben az éves BUILD konferenciáját, ahol feltehetően megosztja a fejlesztőkkel, hogyan működik a dolog, hogyan tudják portolni alkalmazásaikat a Chrome-ból.

A bővíthetőség lehetősége állítólag júniusban jelenik meg, így körülbelül három hónapjuk lesz arra a fejlesztőknek, hogy portolják a beépülőiket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!