szerző:
hvg.hu

A Sony új biztonsági kamerája négy másikat képes kiváltani, a sötétben is nagyon jól lát, ráadásul okostelefonról is vezérelhető.

Az ipari kameráktól egyetlen fontos dolgot vár el az ember: minél nagyobb felbontású képet tudjon készíteni. Erre ma már egyre több biztonsági kamera képes, a Sony azonban új vonalat nyitna a piacon azzal, hogy 4K-s felbontású eszközt készített. Ráadásul nem is ez a legnagyobb előnye.

©

A japánok által SNC-VB770 jelöléssel ellátott kamerája a 12,2 megapixeles full-frame szenzorának köszönhetően szinte teljes sötétségben is képes 30 képkocka/másodperc sebességű, tűéles színes videót készíteni. Mindehhez 0,004 lux fényerősség is elegendő – csak összehasonlításként, a 0,002 lux fényerősség a holdvilágítás nélküli tiszta éjszakai égboltot jelenti.

A kamera további sajátja, hogy a 4K-s felvételből a felhasználó kijelölhet négy, 640x480-as felbontású részletet, amit tisztán kivehetővé nagyít fel a szerkezet. Ennek, valamint a nagylátószögű objektívnek köszönhetően akár négy másik eszközt is képes helyettesíteni. A Sony kamerája wifivel és LAN-kábellel is csatlakoztatható a hálózathoz, a vezérlése pedig okostelefonról is megoldható.

©

Az ára remekül tükrözi a képességeit, a Sony ugyanis 7500 dollárért (kb. 2,1 millió forint) kínálja az eszközt, amihez további 1600 dollárért (kb. 460 ezer forint) egy 35mm f/1.4 Zeiss objektív is rendelhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!