szerző:
hvg.hu

Bár összességében Lee Sedol már nem lehet a nagy Go-játszma nyertese, nem kis bravúrral most visszavágott a gépnek.

Három fordulót már megnyert a világ legjobb Go-játékosa ellen a Google mesterséges intelligenciája, azonban a mai mérkőzésen sikerült megmenteni az emberek becsületét, Lee Sedol visszavágott a gépnek. (A korábbi mérkőzésekről ebben, ebben és ebben a cikkünkben olvashatnak.)

©

A Google által még 2014-ben megvásárolt DeepMind Technologies alapítója, Demis Hassabis szerint ezúttal tényleg tévedett az AlphaGo nevű mesterséges intelligencia program.  Már a 79 lépésnél vétett egy hibát, ezt azonban csak a 87. lépésnél realizálta. Ez a késlekedés viszont végzetes volt, ugyanis a program mindig a játék menete alapján változtat a játék stílusán.

Sedolra, a jól megérdemelt győzelem után, most egy kis pihenő vár, az ötödik fordulóra március 15-én kerül majd sor.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!