szerző:
hvg.hu

Élő főzőműsorokat lehet készíteni és nézni azon az oldalon, amelyet a YouTube alapítója hozott létre. Itt mindenki lehet tehát Jamie Oliver, ráadásul kérdezni is lehet a szakácsoktól.

Az élő videóközvetítés egyáltalán nem új dolog, erre már remek alkalmazások használhatók, de mégis más egy olyan oldal, amelyen egy népszerű téma kedvelői együtt készíthetik, nézhetik és kommentálhatják a műsort élőben. A gasztronómia terén ezt kínálja a Nom, amelyet a YouTube társalapítója, Stve Chen hozott létre. Sőt, a videómegosztó korábbi fejlesztési vezetője, Vijay Karunamurthy is csatlakozott az új szolgáltatáshoz, ő lett a vezérigazgató.

©

Az oldal révén egy webkamerás számítógép előtt, vagy a hozzá tartozó iPhone-os alkalmazással mobillal is készíthet az oldalon megjelenő, élő főzőműsort (és remélhetőleg hamarosan az androidos változat is érkezik). Az oldalon az élő videók mellett képekkel és GIF-ekkel ellátott receptek bővítik a kínálatot.

Az élő videók előre be vannak harangozva az oldalon, a nézők pedig élőben kérdezhetnek kommentben a szakácstól. Neves séfeket is megnyertek a Nomnál, hogy gyártsanak ide tartalmat és vezessék be a nézőket a kulisszák mögé.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!