szerző:
hvg.hu

Sokáig kellett várni rá, de mostantól androidosok számára is elérhető a hazánkban is igen népszerű Waze új verziója.

Eddig csak az iPhone-tulajdonosok örülhettek a Waze megváltozott külsejének és új funkcióinak. Az app bő négy hónapja, 2015 októberében frissült, az androidosok viszont hoppon maradtak – idáig. A napokban a fejlesztők publikálták 4.0-ás frissítést, így mostantól mindkét platformon ugyanaz a szolgáltatás érhető el.

Mindez azt jelenti, hogy egy sokkal letisztultabb külsővel találkozhatnak a felhasználók, ráadásul a használata is jóval egyszerűbb lett. Az eddigi funkciók többsége szinte azonnal elérhető: a bal alsó sarokban található Waze ikonra bökve a leggyakoribb úticélok (otthon, munkahely) érhető el. Újdonság, hogy a naptárral is összeköthetjük az appot, így figyelmeztetni is tud, hogy időben induljunk el, ha nem akarunk késni.

©

Az új verzióban könnyebbé válik a navigáció, az útvonalak megosztása és az útakadályok jelentése. Ha a jobb alsó sarokban található sárga ikont nyomjuk meg, megadhatjuk, hogy épp milyen forgalmi akadállyal találkozhatunk az úton.

©

Továbbra is rossz hír viszont, hogy tavaly október óta nem változott a Waze döntése: Windows Phone-ra nem lesz 4.0-ás verzió. Arnold Schwarzenegger hangján azért ők is megszólaltathatják a navigációt, sőt, nemrég egy újabb világsztár adta hangját az alkalmazáshoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!