szerző:
hvg.hu

Édesszájúak lehetnek a Google Androiddal foglalkozó munkatársai, valamennyi változat egy-egy cukros finomság nevét kapta, és nagy valószínűséggel így lesz ez a jövőben is.

A múlt héten, nem kis meglepetésre, megjelent a következő Android, az Android N fejlesztői változata, és jó pár érdekesség már fel is tűnt benne – ezekről itt olvashatnak. Akárcsak a korábbi változatoknál, itt is valamilyen édességgel kapcsolatos fantázianév jöhet majd szóba, korábban már erre is mutattunk néhány lehetőséget.

Az Android Police azonban már többet tud(hat), legalábbis arról adott hírt, hogy a Google „New York Cheesecake” néven emlegeti az Android N-t, és a fejlesztői kódnév kezdőbetűi (nyc) már meg is jelentek az AOSP (Android Open Source Project) adatbázisban.

©

Persze arra, hogy tényleg így fogják hívni az őj Androidot, ne vegyünk mérget, hiszen a gyakorlat azt mutatja, hogy a Google más belső nevet használt, és mást kapott végül a platform. Így például az Android K a KeyLime Pie (klp) belső mév után KitKat, az Android L a Lemon Meringue Pie (lmp) helyett Lollipop, az Android M pedig nem Macadamia Nut Cookie (mnc), hanem Marshmallow lett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!