szerző:
hvg.hu

Nem sorrendben látszódnak majd az általunk követett felhasználók fotói, és nem is látjuk majd mindet.

Sokszor, sokan kritizálják a Facebook azon algoritmusát, amely az üzenőfalunk tartalmát összeállítja. A közösségi oldal EdgeRank névre hallgató háttérfunkciója megpróbálja kiválogatni azokat a bejegyzéseket, melyekről azt feltételei, hogy az ismerősök és követett oldalak által közzétett rengeteg tartalom közül leginkább érdekel majd minket. Ez aztán hol sikerül, hol nem, így ugyanis sok bejegyzés óhatatlanul is kimarad az életünkből.

A Facebook által birtokolt Instagramon jelenleg más a helyzet, időrendben látjuk az általunk követett felhasználók összes képét. Ez azonban megváltozik: egy friss bejelentés szerint az instás hírfolyam összeállítását is egy helyettünk válogató algoritmus végzi majd – így óhatatlanul lemaradunk majd fotókról.

A változást “a következő hónapokban” vezetik majd be, és az üzemeltető azt ígérik, nagyon odafigyelnek majd arra, hogy a felhasználók hogyan fogadják az új rendszert.

Ha szeretne róla értesülni, hogy pontosan mikor élesítik az új rendszert, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!