szerző:
hvg.hu

Több tényleg hasznos funkciót is beépített megújult mobilbanki alkalmazásába a K&H. Az alkalmazást nem csak az új felhasználóknak kell regisztrálniuk, a további mobilbankoláshoz annak is van tennivalója, aki a régi verziót már használta.

Új megjelenést, menürendszert és új funkciókat is kapott a K&H mobilbank. Az alkalmazásból végre nem csak az e-banki felületen korábban rögzített számlákra lehet utalni, hanem a telefonról is megadható/rögzíthető új célszámla.

Praktikus újdonság a mobil-token. A K&H mobilbankba épített szoftveres azonosító mód lehetővé teszi, hogy gyorsan, egyszerűen, billentyűzet használata nélkül, mégis magas biztonsági szint mellett tudjon e-bankfiókjába belépni, és ott a megbízásokat aláírni. A számítógépes e-banki belépéshez az e-bank képernyőjén megjelenő színes kódot, műveletek aláírásához pedig egy QR kódot kell beolvasni okostelefonnal, majd azt követően a K&H mobilbankban kell a tranzakciót mPIN kóddal (vagy arra alkalmas iPhone esetén Touch ID-val) megerősíteni. Így hiába is figyeli valamilyen kártékony program a billentyűleütéseket, nem tudja megszerezni a felhasználó általános és egyszer használatos jelszavát sem.

©

A megújult K&H mobilbank-alkalmazást 4-es vagy újabb iPhone-okra az App Store-ból lehet letölteni, legalább 4.1-es Android-verziót futtató androidos telefonokra pedig a Google Play áruházból telepíthető.

Mindenkinek aktiválni kell

A letöltés után az alkalmazást aktiválni kell, azoknak is, akik a régebbi verziót korábban már használták. Az aktiválás történhet az e-bankkal megegyező felhasználónév/jelszó párossal, új felhasználóként a K&H énazonosítóra és ePIN kódra van szükség, illetve lehetőség van a webes e-banki felületről is aktiválni a mobilbankot.

Az aktiválás során egy biztonsági azonosítót, úgynevezett mPIN kódot kell választani, amelyet a továbbiakban a mobilbankba történő belépésre, és ott a tranzakciók aláírásának megerősítésére használhat. Az arra alkalmas iPhone készülékek esetében az mPIN kód a Touch ID ujjlenyomat-leolvasóval is helyettesíthető.

Ha máskor is az elsők közt szeretne értesülni hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!