szerző:
hvg.hu

Akár aludhatnak is ön mellett, mást nem fog zavarni a zene, ha ezzel a hangszóróval hallgatja majd. Nem olcsó, de fantasztikus eszköz.

Egy lépésre voltam a hatósugártól és nem hallottam semmit, aztán léptem egyet és máris hallottam az igen hangos zenét - ilyen beszámolókat írtak azok a szerencsések, akik a CES 2016-on kipróbálhatták az 'A' Speaker hangszórót. Olyan eszközről van szó, amely a lézerhez hasonlóan irányítja a zenét: csak egy szűk hatósugárban hallható.

©

Ezzel a módszerrel munkahelyen, az ágyban, a kanapén, gyerekszobában vagy bárhol lehet úgy hallgatni zenét, hogy csak mi halljuk és a környezetünkben lévőket ne zavarjuk vele. Ez lehet bármilyen zene, vagy akár YouTube-videó, film, netán rádióadás is, hiszen mobiltelefont, tabletet és számítógépet is lehet hozzá csatlakoztatni. Most zajlik a francia fejlesztésű hangszóró Indiegogo-projektje, amelyre egyébként már közel négyszer több pénz gyűlt össze, mint amennyi szükséges volt a szeptemberi piacra dobáshoz.

A hangszóró titka, hogy nagy frekvenciájú, egyenes vonalban irányítható hangot bocsát ki, amely "útközben" hallható hanghullámokká alakul. Nem finomítjuk: megkérik a technológiai bravúr árát, az ilyen projektek idején mindig olcsóbb előrendelés is 290 dollárba (kb. 80 ezer forint) kerül.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!