szerző:
hvg.hu

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a jövő hét elején végre megismerheti a világ a legújabb iPhone-t, egy 4”-es modellt. Bár már sok egybevágó értesülése szivárgott ki a specifikációiról, az árával kapcsolatban megoszlanak a vélemények.

Bár az új 4”-es iPhone méreteiben az elődjeként emlegetett iPhone 5s-t idézi, a motorháztető alatt a legkorszerűbb technológia lapul. Korábban azt jósolták, hogy ugyanolyan áron jelenhet meg, mint az iPhone 5s, azaz körülbelül 450 dollár kerülhet az árcédulára.

Az RBC Capital Markets elemzője azonban – olvastuk az Apple Insider cikkében – arra hivatkozik, hogy mivel az iPhone SE-hez prémium alkatrészeket fognak használni (fémház, A9 és M9 processzor, Touch ID, 12 MP-es iSight főkamera), nagyon valószínű, hogy az ára az 549 dolláros régióba fog esni (ez körülbelül 150 ezer forintnak felel meg, és erre jöhet még a "honosítási árképzés").

©

Ez az ár viszont már a 4,7”-es modell árához közelíti az újdonságát, és kérdés, hogyan hat majd ez az értékesítésre. Az elemző mindenesetre optimista, és egy év alatt mintegy 15 millió eladott példányt jósol.

Az Apple elsősorban régebbi ügyfeleit célozza az új modellel, azokat, akik 4”-es iPhone-t használnak. Arról próbálja meggyőzni őket, hogy frissítsenek az új modellre, és használjanak olyan új technológiákat, mint az Apple Pay. Azonban az árnak mindig is kulcsszerepe volt, és kérdés, hajlandó-e 549 dollárt fizetni az, akinek van már egy 4”-es iPhone-ja, főleg, ha még elégedett is azzal.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!