szerző:
hvg.hu

A Here térképes és navigációs szolgáltatás új tulajdonos szerint a windowsos fejlesztések túl sokba kerülnének ahhoz képest, hogy mennyi emberhez tudnak vele eljutni.

Március 29-én végleg törlik a Windows 10-es appok közül a Here Maps nevű navigációs alkalmazást, június 30-tól pedig se Windows Phone-on, se Windows 10 Mobile-on nem fog működni a szoftver. Bár a Windows 8-at futtató telefonokon, valamint Windows 8 alatt továbbra is lehet majd használni, a biztonsági frissítéseket és a hibajavító csomagokat már ezek a platformok sem kapják meg.

A fejlesztők szerint ahhoz, hogy a Windows 10 alatt továbbra is rendben fusson az alkalmazás, gyakorlatilag az alapoktól kellene újra felépíteni azt, márpedig ez túl nagy munka lenne ahhoz képest, hogy a becslések szerint a windowos okostelefonok csupán a piac 1,1 százalékát fedik le.

A lépés persze nem teljesen meglepő, nemrég ugyanis a Mercedes, az Audi és a BMW 2,5 milliárd euróért vásárolta meg a navigációs szoftvert, az autógyártók célja pedig az, hogy a lehető legtöbb embert elérjék. Mindez azt jelenti, hogy a fejlesztésnél elsősorban az iOS-re és az Androidra fókuszálnak. A Windows Phone-t használóknak pedig marad a beépített Térképek alkalmazás.

Mindez azt is jelenti, hogy a Nokia által készített, brutálisan részletes térképet már csak az androidos készülékeken, valamint iPhone-on és iPad-en lehet majd használni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!