szerző:
hvg.hu

Meglepődne, ha egyszer mikroszkóp alatt látná, mi minden hemzseg nehezen tisztítható billentyűzetén, okostelefonján. Egy ügyes japán eszközzel viszont minden egyszerűen fertőtleníthető.

Korábban már beszámoltunk egy kutatásról, amelynek eredménye szerint több a súlyos fertőzéseket okozó baktérium az okostelefonjainkon és számítástechnikai eszközeinken, mint az irodai vécé ülökéjén. Azonban elektronikus eszközeink nehezen tisztíthatók, házi fertőtlenítésük tehát lehetetlennek tűnik.

Erre a problémára kínál megoldást egy japán „varázspálca”, az Influenza Saver nevű eszköz, amelyik ibolyántúli sugárzással (UV-C) végzi el a tisztítást. Az ilyesfajta sugarak igen erős baktériumölő hatásúak, viszont nem tesznek kárt az elektronikus berendezésekben.

©

Az Influenza Saver lámpájának élettartama 8000 óra, és mindössze négy darab ceruzaelemre van szükség a működtetéséhez. Természetesen nemcsak tech-eszközök, hanem bármilyen tárgy fertőtlenítésére használható. Az ára is baráti, mindössze 24 dollárba kerül (ez körülbelül 6800 forintnak felel meg).