szerző:
hvg.hu

Ha fejhallgatóról és fülhallgatóról beszélünk, akkor a Sony most bemutatott viselhető eszközének prototípusa akár a nyakhallgató elnevezést is kaphatja.

A film, a zene és az interaktív média éves amerikai seregszemléjén, austini SXSW-n (South by Southwest) mutatta be a Sony a Concept N prototípusát.

Egy intelligens fejhallgatóról van szó, amely azonban nem a fejre tehető vagy a fület borítja, hanem, mintha csak egy sál volna, a nyakba helyezhető, és innen sugározza a zenét a fül felé. Viselője tehát a környezet hangjait is remekül hallja.

©

A Sony is hangsúlyozta, hogy azokra gondolt, akik aktív életet élnek, és szívesen hallgatnak zenét kerékpározás, futás vagy autóvezetés közben, de a biztonságuk miatt sem akarnak aggódni. A Concept N-hez egyébként – opcionálisan – szokványos fülhallgató is jár.

De ezzel még messze nem merítettük ki az eszköz képességeit, ugyanis mozgásérzékelőt és GPS helymeghatározó képességet is építettek bele. Még egy kamera is van benne, és jó pár hangutasításnak is szót fogad. A Concept N egyelőre még korai fejlődési szakaszában van (tényleg koncepció), de mindenképpen ígéretes kezdeményezés.