szerző:
hvg.hu

Egy nap sem kellett hozzá, hogy a katolikus egyházfő elérje az 1 millió követőt Instagramon.

Szinte felrobbantotta az internetet a hétvégén Ferenc pápa, a keresztény egyház vezetője ugyanis a közel 9 millió követővel rendelkező Twitter-csatorna után saját Instagram-profilt indít(tat)ott, @franciscus néven. A döntést néhány napja a Vatikáni Rádióban jelentette be a pápa szóvivője, aki azonban arról nem nyilatkozott, milyen tartalom kerül majd fel az oldalra. Az első fotója alapján viszont úgy tűnik, nem a szokásos tükörszelfis, kutyával pózolós témák jelennek majd meg rajta.

Ferenc pápának a Twitter után ez a második legnépszerűbb közösségi csatornáa. A szentatya még 2014-ben nyilatkozott arról, hogy nem fog Facebook-oldalt indítani, kérdés azonban, hogy ez mennyiben változik meg most, hogy a Facebook tulajdonában lévő szolgáltatásban megjelent. Twitter-csatornáján eddig néhány fotótól eltekintve csupán szöveges üzeneteket osztott meg (több nyelven), így az Instagram-profillal egy újfajta tartalmat adhat a hívőknek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!