szerző:
hvg.hu

A világ a holnapi Apple-eseményre készül, érthető, hogy egyre több információ érkezik a várható bejelentésekkel kapcsolatban.

Meglepte a világot, amikor nemrégiben kiderült, hogy a márciusi Apple-eseményre nem az iPad Air 3, hanem egy újabb iPad Pro érkezik. Az eredeti több jellemzőjét is megtartja (pl. A9X processzor, az Apple Pencil támogatása, Smart Connector port, esetleg négy hangszóró), viszont csak 9,7”-es lesz a kijelzője.

A 9to5Mac jóvoltából immár az áráról is lehet tudni némi információt. A kisebb iPad Pro, pontosabban a 32 GB-os csak wifis modell árcédulájára 600 dollár kerül. Lesz persze 128 GB-os változat is, wifivel és LTE-vel, azonban ennek az ára egyelőre kérdéses.

A kép illusztráció
©

A 9,7”-es iPad Pro tehát drágább lesz a 16 GB-os iPad Air 2-nél. a 64 GB-os változattal viszont árban nagyjából megegyezik. Csak összehasonlításképpen: a 12,9”-es iPad Pro (csak wifivwl) 800 dollárba kerül, a 128 GB-os wifis készülékért 950 dollárt, míg a wifis és celluláris változatért 1079 dollárt kell fizetni.

A 9to5Mac forrásai szerint az új iPad Pro ne, helyettesíti az iPad Air 2-t (amely 500 dollárba kerül), az viszont várható, hogy az iPad Airt le fogják árazni. Csak azután ki tudjunk igazodni közöttük.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!