szerző:
hvg.hu

Egy évtizeddel ezelőtt ezen a napon indult el a Twitter.

Egy rövid videós üzenetben foglalta össze 10 éves történetét a mikroblog szolgáltatásként is emlegetett Twitter. A videó több neves esemény kapcsán rámutat a Twitter lényegére: több történelmileg fontos pillanat rövid szöveges-képes beszámolója terjedt el a korábbiaknál sokkal gyorsabban a szolgáltatás segítségével.

A ma 10 éves Twitterre azonban folyamatosan a Facebook árnyéka vetül: korábban főleg a felhasználók, mostanra viszont már az üzemeltetők is egyértelműen az 1,5+ milliárd felhasználós Facebookhoz próbálják hasonlítani és hasonlóvá tenni a 332 millió felhasználós Twittert. Ennek legaktuálisabb példája a tweetfolyam facebookos logika szerinti átalakítása, valamint az is, hogy ha minden igaz, idén minden tweetnél feloldják majd a bejegyzések ikonikussá vált 140 karakteres korlátozását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!