szerző:
hvg.hu

HomeNet néven új internetes szolgáltatást indít a Vodafone, elsősorban annak a több mint félmillió háztartásnak, akik olyan helyen élnek, ahol a vezetékes szolgáltatások közül csak az ADSL-technológia érhető el.

A 4G-s mobilinternet-technológiára épülő HomeNet-csomag havi 50 GB-os bármikor és további 100GB mindennap éjfél és reggel 6 óra között felhasználható adatkeretet tartalmaz. A tarifában foglalt adatforgalmi keret felhasználásakor a Vodafone 150/128 Kbit/sec-re lassítja az internet szolgáltatás le- és feltöltési sebességét.

A hűség vállalásával 5990 forintra beárazott HomeNet szolgáltatással a 4G hálózaton elérhető maximális sávszélesség letöltési irányban 75 Mbit/s, az elérhető maximális sávszélesség feltöltési irányban 25 Mbit/s (szintén 4G hálózaton) – míg az ADSL-hálózatok maximálisan 10 Mbit/s, az ADSL+ hálózatok pedig maximálisan 24Mbit/s letöltési sebességet kínálnak.

A szolgáltató közlése szerint a HomeNet előnye, hogy nem kell hozzá kábelezni és lévén mobil szolgáltatás, az előfizető az országban bárhol használhatja, így akár magával is viheti a routert, ha elutazik.