Nagyon fontos, hogy ezekben a valóban drámai órákban ne terhelődjék túl az internethálózat Belgiumban.

Brüsszel még nem tért magához, még teljes a döbbenet a ma reggeli, több tucatnyi halálos áldozatot követelő robbantások után. A belga kormány arra kérte a lakosokat, hogy most ne streameljenek videókat, zenéket, nehogy túlságosan lelassuljon a net – adta hírül a Mashable.

A kérést a miniszterelnöki hivatal Facebook-oldalára is kitették, és egy hasonló kérést posztoltak ki a belgiumi krízis központ Twitter-fiókjában. A központ azt is kéri a honlapján, hogy csak akkor telefonáljanak Belgiumban, ha arra valóban szükség van, nehogy a telefonhálózatok túlterhelődjenek.

©

Mint ismeretes, legalább 34-en haltak meg és több mint 130-as megsérültek abban a három robbantásban, amelyből kettő Brüsszel nemzetközi repülőterén történt, a harmadikra pedig valamivel később, a város egyik forgalmas metróállomásán került sor.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!