szerző:
hvg.hu

Sokakat meglepő kijelentést tett az Apple hétfői eseményén a cég marketingigazgatója.

Phil Schiller szerint szomorú, hogy az emberek még mindig használnak olyan számítógépeket, amelyek öt évnél idősebbek.

Ez a megállapítás különösen érdekes két tény fényében. Az egyik, hogy nem kevés eszközről van szó, egyes becslések szerint legalább 600 millió személyi számítógép tartozik ebbe a kategóriába. A másik pedig, hogy épp az Apple az a cég, amelyik fennen hirdeti, hogy elkötelezett a környezetvédelem iránt, és a napokban mutatta be az újrahasznosítás egy látványos módját, az iPhone-okat szétszerelő robotrendszert.

©

Az is valószínű, hogy az emberek jól körülírható okok miatt maradnak a régebbi gépeknél, például nem telik újra (van sok minden más, ami pénzbe kerül és létszükséglet), vagy – elsősorban az idősebb generáció tagjainál – nincs is szükségük nagyobb teljesítményre.

A Geek szerint Schillernek ezzel a kijelentésével sikerült megsértenie a tech-közösség rengeteg tagját, ráadásul nem mindenkinek telik az Apple csodagépére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!