szerző:
hvg.hu

Az Oculusnál gőzerővel készülnek arra, hogy tartalmakat is kaphassanak azok, akik nemsokára felveszik a virtuálisvalóság-szemüveget.

Már januártól elő lehetett rendelni (sajnos nem Magyarországon) a Facebook tulajdonában álló Oculus virtuálisvalóság-szemüvegét, az Oculus Riftet, amelynek európai áráról itt olvashatnak. Állítólag már csak egy hetet kell arra várni, hogy kézbe is lehessen venni és ki is lehessen próbálni a különleges szemüveget.

Az Oculusnál így most lázas munka folyik, hogy tartalmat is tudjanak majd adni a Rifthez, és ennek egyik mozzanata volt, hogy a múlt heti San Franciscó-i GDC-n (játékfejlesztői konferencián) részletes útmutatót kaptak ahhoz a fejlesztők, hogy írjanak kódokat az Oculus Riftre és Samsung Gearre. Igen-igen, a Samsung VR-eszközére is, ugyanis ezen a téren a dél-koreai cég nem konkurens többé.

Az Oculus Riftre szabott termékeknek külön boltjuk is van, az Oculus Share Store, https://share.oculus.com/ és a tervek szerint 30 millió dolláros bevételt fog termelni 2020-ig.

©

Ahhoz persze, hogy egy alkalmazás ide bekerülhessen, jóvá kell hagyatni, ami – állítja Joe Paley, az Oculus mérnöke – nem lesz túl egyszerű, ugyanis három fontos szempontnak kell majd megfelelnie. Késznek és gyönyörűnek kell lennie, VR-specifikus tartalmat kell kínálnia, és persze az is fontos, hogy kényelmesen lehessen majd kezelni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!