szerző:
hvg.hu

A két cég megállapodása az Amazonnak és a Microsoftnak fáj a legjobban.

Az elmúlt években a Google és az Apple kapcsolata finoman szólva sem volt túr rózsás, a jelek szerint azonban a gigacégek felül tudnak emelkedni a nézeteltérésükön.

A CRN információi szerint az Apple nemrég úgy döntött, az iCloud felhőszolgáltatásával otthagyja az adatok tárolásával eddig megbízott Amazont és Microsoftot, hogy helyette a riváliss Google szervereire költözzön. Bár a szerződés pontos összegét nem lehet tudni, egy informátor szerint 400 és 600 millió dollár (kb. 116 - 174 milliárd forint) körüli összegről lehet szó.

©

A BBC-nek nyilatkozó szakértő szerint egyetlen felhasználónak sem kell attól tartania, hogy az adataira a szerverek tulajdonosai is rálátnának, azt ugyanis komoly titkosítással, valamint más egyéb biztonsági megoldásokkal védik.

A két cég üzleti kapcsolata egyébként régóta fennáll: a Google-nek például nagyon fontos volt, hogy az iOS operációs rendszer alapértelmezett keresőmotorja a Google-kereső legyen, ezért pedig 2014-ben 1 milliárd dollárt fizetett ki az Apple-nek. Mindezt persze úgy, hogy közben elképesztő összeget keres az iPhone-osokon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!