szerző:
hvg.hu

Nem mindig állnak egymással szemben az óriások, a Google például – nem először – az Apple telefonja számára fejleszt alkalmazást, persze nem minden hátsó szándék nélkül.

A Google egy szoftveres billentyűzeten dolgozik az iPhone-ok számára, amelynek fő attrakciója a beépített keresési jellemző lenne – adta hírül a The Verge. Az is kiderült, hogy a keresőóriás állítólag már hónapok óta dolgozik ezen, azonban azt, hogy mikor lesz belőle termék, egyelőre még nem tudni.

Androidra már van Google-billentyűzet
©

A szoftveres billentyűzeten, amely támogatná az ujjgesztusokkal történő gépelést, lenne egy Google-gomb, amellyel elérhető volna a netes keresés, bár az nem egészen tisztázott, hogy a keresési eredmény is azonnal megjelenne, vagy a gomb megnyomása a Google iOS-es kereső appjához irányítana. A billentyűzettel egyébként GIF-eket és képeket is lehetne keresni.

Mindenesetre a Google szeretné, ha a szolgáltatásai az iOS-ek számára is mindig szem előtt lennének, emellett egy ilyen billentyűzet támadás is lehetne a Microsoft ellen, aki már gőzerővel dolgozik saját Word Flow billentyűzete iOS-es és androidos változatán.