szerző:
hvg.hu

A rendőrök is alig akartak hinni az elfogató arancsnak, de be kellett vigyék a videotéka feledékeny kölcsönzőjét.

Aki már a DVD előtti korban is szeretett filmezni, biztosan fel tud idézni magában legalább egy esetet, amikor kétségbeesve észlelte, hogy a kölcsönzési idő tegnap lejárt, így késedelmi díjat kell majd fizetni a tékában. Nos, az észak-karolinai James Meyers nem izgulta túl a dolgot: még 2002-ben kölcsönözte ki az Eszement Freddy című filmet videokazettán, amit azóta sem vitt vissza a kölcsönzőbe.

A CNN beszámolója szerint Meyers autóját egy rossz féklámpa miatt állították meg a rendőrök, és amikor rádión ellenőrizték a férfit, kiderült, hogy a kazetta eltulajdonítása (és alighanem a másfél évtized óta kamatozó késedelmi díjak) miatt elfogatóparancs van ellene érvényben.

Eszement Freddy
©

Meyers szerint még maguk a rendőrök is furcsán érezték magukat, amikor közölték vele, miért is kell most bevinniük. Mivel a férfi éppen a lányát vitte iskolába, ezért megengedték neki, hogy folytassa útját, és csak ezután tartóztatták le.

A vád hivatalos megfogalmazás szerint “kölcsönzött tulajdon vissza nem adásának vétsége”, a tárgyalás április 27-ére tűzték ki.

A film egyébként 10/4,5-es értékeléssel rendelkezik az IMDb-n, így valószínűleg nem éri meg a késedelem miatti eljárás végigülése.

Ha ez érdekes volt, hasonló hírekért lájkolja _késedelem nélkül_ a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!